Attessa

DE ROKSAN ATTESSA-LIJN: SIMPELE EN INTUÏTIEVE HIGH-END AUDIO

 

De nieuwe Roksan productlijn Attessa* bestaat uit de Attessa Draaitafel, Attessa CD-loopwerk, Attessa Geïntegreerde Versterker en Attessa Streaming Versterker.

Het ontwerpdoel: maak high-end audioapparaten met een degelijke constructie, een strak industrieel design zonder overbodige knoppen en dus simpel en intuïtief te bedienen, ook voor audiobeginners.

De versterkers hebben bijvoorbeeld slechts één draaiknop voor volume en ingangsselectie. De grote LED-lijn plus het kleine OLED icoon-display geven dan helder de gekozen instellingen aan.

De Draaitafel van de bekende Roksan-kwaliteit heeft een nieuwe lichtgewicht Unipivot**-toonarm, ingebouwde inschakelbare phonoversterker met lijnuit-signaal, digitale snelheidsregeling, drukknopbediening, zwaar hardglazen draaiplateau en speciaal gedempte voeten. Hij is standaard ook nog uitgerust met een Roksan Dana-element: plug&play dus.

Het CD-loopwerk wordt via de MaestroUnite communicatiebus één geheel met de versterker(s) en beide worden dus tegelijk bediend. Via de SPDIF-uitgang wordt het digitale signaal aangesloten op de versterker.

Via de Streaming Versterker kan het CD-loopwerk ook via de BluOS-app worden bediend. Dan ondersteunt hij bovendien MQA***-weergave.

De Geïntegreerde Versterker (2x130W/4 Ohm) heeft 5 digitale ingangen (optisch, coax en Bluetooth), 3 analoge ingangen waarvan 1 met MM-voorversterker, 2 analoge uitgangen en een ingebouwde DAC.

De Streaming Versterker heeft dezelfde specificaties plus nog een LAN-aansluiting, wifi en ondersteuning voor BluOS**** multiroomweergave.

De Roksan Attessa-lijn is leverbaar in zilver en zwart. De Draaitafel is er in satijn wit en satijn zwart.

 

De versterkers hebben een nieuwe architectuur die is ontwikkeld om elke soort en maat luidspreker probleemloos aan te kunnen sturen.

Elk apparaat is te bedienen met dezelfde simpele Attessa afstandsbediening.

De centrale bedienknop heeft, naast een zichtbare indicatie van het LED-display, ook nog ‘haptische’ of voelbare terugkoppeling van de instellingen. De versterkers hebben een mogelijkheid om 3 eigen presets (instellingscombinaties) op te slaan.

De versterkers hebben verder een 12V-trigger in- en uitgang plus een IR-ingang voor eenvoudige integratie in grotere AV-systemen.

Via het draadloze netwerk en de MaestroUnite-app kunnen het CD-loopwerk en de versterkers OTA (over the air) van updates worden voorzien.

De Atessa productlijn komt onder Kandy en is daarmee de nieuwe ‘instap’-lijn van Roksan.

 

Het unieke van Roksan-producten is dat ze al meer dan 35 jaar volledig in Engeland door het eigen ontwerpteam worden ontwikkeld. Dat garandeert de kortste afstand tot de eindgebruiker en zorgt zo voor de maximale en optimale ‘match’ met de klantwensen.

 

Roksan’s filosofie: “High-end hifi-kwaliteit toegankelijk maken voor iedere muziekliefhebber”.

 

* Attessa: Vernoemd naar Atossa, koningin van het machtige Perzische Achemenidische Rijk (ongeveer 2600 jaar geleden). Ze was getrouwd met Darius de Grote en moeder van Xerxes de Grote. De naam betekent: ”bekwaam, bedreven, ontwikkeld, geleerd”. En is dus ook bijzonder van toepassing op de ontwikkelaars van deze nieuwe productlijn…

 

** Unipivot: De toonarm heeft een draaias van wolfraamcarbide die rust in een ‘draailager’ van edelsteen. Deze supersimpele ophanging van keiharde, onverslijtbare materialen garandeert minimale wrijving en dus maximale bewegingsvrijheid voor de toonarm.

 

*** MQA: Master Quality Authenticated is een methode om originele masteropnamen digitaal vast te leggen en op te slaan als bestanden die klein en handig genoeg zijn om te downloaden of te streamen, maar dan zonder de negatieve klankmatige effecten die traditioneel met gecomprimeerde bestanden worden geassocieerd.

 

**** BluOS: BluOS is een bekroond audio-platform dat hoge-resolutie streaming en multi-roomfunctionaliteit mogelijk maakt. Gebruikers kunnen bestaande audiobibliotheken of het signaal van een muziek-streamingplatform in hoge resolutie streamen naar alle ingeschakelde luidsprekers in het huis die zijn aangesloten op wifi. Het geheel wordt bediend met de BluOS-app.