Monitor 3rd Generation

MONITOR AUDIO MONITOR SERIE LUIDSPREKERS

Monitor Audio introduceert met de Monitor Serie de opvolger van de succesvolle Monitor Reference Serie en de derde generatie van deze meest betaalbare luidsprekerserie. In deze serie is technologie van de topseries verwerkt, zoals de C-CAM* hoogeenheid, de MMP II** laag-/middeneenheid en de HiVe®II basreflexpoort. De nieuwe strakke vormgeving heeft oranje accenten, vooral de oranje laageenheden springen daarbij in het oog.

De Monitor Serie bestaat uit de Monitor 50 (boekenplankluidspreker), de Monitor 100 (boekenplank/statiefluidspreker), de Monitor 200 (vloerstaand), de Monitor 300 (vloerstaand), de Monitor C150 Center (midden) en de Monitor MRW-10 (digitale sublaagluidspreker).

De Monitor 50 is, dankzij de opvallend vierkante (200×200 mm) en zeer compacte vorm, eenvoudig te plaatsen op een boekenplank. De iets grotere en meer rechthoekige Monitor 100 kan zowel op een boekenplank als op een statief worden gebruikt. De Monitor 200 superslanke vloerstaande luidspreker is geschikt voor middelgrote ruimtes. De Monitor 300 met een aparte middeneenheid en twee laageenheden is bedoeld voor de grootste ruimtes.

De Monitor C150 middenluidspreker heeft de configuratie van de ‘200’, maar dan geoptimaliseerd voor het middenkanaal. De MRW-10 actieve (100 W) sublaagluidspreker heeft keuze uit 3 standen voor optimale ruimteaanpassing. Dankzij het identieke klankkarakter van alle modellen is voor elke ruimte een passend Home Cinema-systeem samen te stellen: maximale flexibiliteit dus.

De Monitor 50 is de kleinste 2-weg van de serie, maar dankzij de nieuwe 140 mm laageenheid en basreflexpoort is de laagweergave in alle ruimtes, behalve de heel grote, altijd indrukwekkend.

De Monitor 100 2-weg boekenplank/statiefluidspreker met 165 mm laag-/middeneenheid heeft een laagweergave welke die van een vloerstaand model evenaart.

De Monitor 200 is het superslanke vloerstaande 2,5-wegmodel (met 140 mm midden/laag en 140 mm laag) met ongetwijfeld de beste verhouding tussen prestatie en afmetingen. De Monitor 300 is een 3-weg vloerstaand model met 4 luidsprekereenheden: een 25 mm hoog, een 165 mm midden en twee 165 mm laag. Samen met de slanke behuizing en de iets naar buiten staande ‘spikes’ levert dit een ongekend strakke weergave en loepzuivere positionering in het kritische middengebied.

De Monitor C150 Center compacte 2,5-weg middenluidspreker past klankmatig perfect bij de andere modellen.

De Monitor MRW-10 digitale actieve (100 W) sublaagluidspreker met 250 mm laageenheid en DSP-processing heeft een laagweergave tot onder de 30 Hz. q

 

* C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) is oorspronkelijk ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren: een zeer licht en zeer stijf materiaal.

** De Metal Matrix Polymer kunststof conus wordt gevormd via de spuitgietmethode. De opgedampte coating van fijne metaaldeeltjes geeft dezelfde voordelen als een volledig metalen conus (stijf en licht), maar is wel te gebruiken met eenvoudige wisselfilters. De combinatie van lage massa en zeer hoge stijfheid zorgt voor een unieke ‘snelle’ weergave.